Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Bakad smetana med rosmarinsmulor
Budget
Bakad smetana med rosmarinsmulor
50 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3920)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27724)
Budget
Jordgubbstårta
(169)
45 min
Våfflor
(6219)
55 min
Kärleksmums
(11003)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Börja med rosmarinsmulorna.
Sätt ugnen på 225°.
Blanda alla ingredienser till smulorna och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bryt eller smula i bitar.
Sänk ugnsvärmen till 175°.
Rör samman ägg och socker. Rör ner smetana och häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje.
Baka i mitten av ugnen 15-20 min tills smeten har stannat.
Servera ljumna med rosmarinsmulor och sylt.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
520 kcal
Protein:
7 g
Kolhydrater:
30 g
Fett:
42 g
Ingredienser
Ägg
2
Strösocker
½ dl
Arla Köket® Smetana
4 dl
Rosmarinsmulor:
Svenskt Smör från Arla® rumstempererat
50 g
Vetemjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Havregryn
½ dl
Hackad sötmandel
¾ dl
Hackad färsk rosmarin
2 msk
Till servering
Blåbärssylt
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3920)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27724)
Budget
Jordgubbstårta
(169)
45 min
Våfflor
(6219)
55 min
Kärleksmums
(11003)
Budget
Ugnspannkaka
(578)
45 min
Sockerkaka
(6306)
45 min
Smulpaj
(2016)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2124)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum