Fläskfilé på salladsbädd

Fläskfilé på salladsbädd

60+ min Huvudrätt
Ugnsbakad fläskfilé serverad på en fräsch salladsbädd - perfekt bjudmat till festen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-pa-salladsbadd/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Lägg det i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över örtkryddor.
  • Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur. Låt köttet kallna.
  • Blanda crème fraiche med senap, dragon och honung. Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Riv salladen, skiva öken, halvera tomater och sockerärter. Lägg upp grönsakerna på ett fat.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg det på salladen. Ringla över såsen.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackade färska örter
½ dl
Sås:
2 dl
Skånsk senap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Sallad:
Romansallad
1 kruka
Rucola
80 g
Salladslökar
4
Cocktailtomater
250 g
Sockerärter
250 g