Fryst hallontårta

Fryst hallontårta

60+ min Efterrätt
Denna goda hallontårta med seg mandelbotten och fryst bärgrädde smakar bäst lite upptinad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fryst-hallontarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa grädden riktigt hårt. Vispa ihop crème fraiche, florsocker och äggulor.
  • Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden.
  • Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim.
  • Låt tårtan stå framme ca 30 minuter innan serveringen. Garnera med hallon.
Klart!

Färska hallon går att byta ut mot 250g frysta hallon.

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
1
Äggvitor
2
Fyllning:
3 dl
1 dl
Florsocker
1 dl
Äggulor
2
Hallon
½ liter