Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass

Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass

40 min Efterrätt
Bli inte skrämd av att göra egen glass, det kommer att vara värt det! Har du ingen glassmaskin kan du ställa in smeten i frysen i en form istället när den svalnat. Servera med den fruktiga soppan och knaprig kokos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/isad-melon--och-kiwisoppa-med-kokosglass/

Gör så här

  • Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Mixa frukten och blanda med honung och lime.
  • Låt stå i frys 2-3 tim. Rör om några gånger under tiden.
  • Koka upp mjölk, vispgrädde, kokosgrädde och vaniljpulver i en kastrull.
  • Vispa upp äggulor och socker.
  • Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning.
  • Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Täck bunken och låt kallna i kyl.
  • Kör glassen i glassmaskin.
  • Servera glassen med soppan och strö över kokoschips.
Klart!

Du kan byta råsocker mot kokossocker.

Energi:

360 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Isad soppa:
Galiamelon, ca 600 g
1
Kiwi
2
Flytande honung
1 tsk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Kokosglass:
3 dl
2 dl
Kokosgrädde
2 dl
Vaniljpulver
1 krm
Äggulor
6
Rårörsocker
2 dl
Tillbehör:
Kokoschips
4 msk