Minipajer

Minipajer

1 tim Buffé Huvudrätt Förrätt
Dessa små pajer är som minivarianter av en klassisk Quiche Lorraine. En fransk paj som innehåller lagrad ost och skinka. Dessa minipajer är perfekta att ta med ut på picknick!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minipajer/

Gör så här

Pajdeg:
  • Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare.
  • Tryck ut degen i 6 smorda portionsformar, gärna med lös botten, Nagga degen och låt stå i kylen minst 30 min eller ca 15 min i frysen.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
Fyllning:
  • Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, cayennepeppar och salt.
  • Skär skinka i små tärningar. Fördela skinka och ost i pajskalen. Häll på äggstanningen och vänd försiktigt runt fyllningen med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Variera genom att byta ut skinkan mot smörstekt purjolök.

Energi:

565 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Salt
1 krm
Kallt vatten
1- 2 msk
Fyllning:
1½ dl
1½ dl
Ägg
3
Cayennepeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Rökt skinka
150 g
150 g