Paj med spenat och dill

Paj med spenat och dill

60+ min Buffé Huvudrätt
Spenatpaj som får smak av dill och syrlighet från citron. Den passar även mycket bra till rökt lax.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-spenat-och-dill/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka samman mjöl och smör, tillsätt mjölk och arbeta till en deg. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Krama ur spenaten. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor.
  • Vispa samman crème fraiche, dill, peppar, salt, mjölk, ägg och citron.
  • Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min.
  • Servera med rökt lax eller som ensamrätt.
Klart!
Energi:

595 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Fyllning:
Tinad fryst bladspenat
250 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Körsbärstomater, gärna olika färger
150 g
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
2 krm
Salt
½ tsk
1 dl
Ägg
3
Citron
rivet skal och saft av ½
1 dl