Pigs in a blanket - korv i smördeg
Nytt

Pigs in a blanket - korv i smördeg

35 min Buffé
Det finns olika varianter av pigs in a blanket. Detta är den amerikanska varianten, då rullas korven in i smördeg med färskost. Som små sovsäckar runt prinskorven. Ett roligt inslag på kalaset. Perfekt att servera med en smakrik dipp! Om du vill göra den engelska varianten av pigs in a blanket ska korven rullas in i färsk salvia och bacon. Detta penslas med senaps- och honungsglaze och tillagas i ugnen.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pigs-in-a-blanket---korv-i-smordeg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Bred ut färskosten på smördegen. Skär tolv remsor av smördegen, ca 2 cm breda.
  • Rulla in varje prinskorv i en smördegsremsa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Servera pigs in a blanket med dipp.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Prinskorvar
12
150 g
Kyld rektangulär smördeg, ca 250 g
1 pkt
Ägg
1
Sesamfrön
2 msk