Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Pocherat ägg
Pocherat ägg
•
Se kommentarer
Pocherat ägg är ett ägg som kokas utan skal som även kallas förlorat ägg. I vårt recept får ägget ligga och dra en stund i ättika för att det ska hålla ihop bättre när det placeras i det kokande vattnet.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12215)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27494)
45 min
Våfflor
(6069)
Budget
Ugnspannkaka
(561)
55 min
Kärleksmums
(10907)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel.
Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min.
Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av. Servera genast.
Klart!
Ingredienser
Ägg
4
Ättiksprit 12%
2 msk
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12215)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27494)
45 min
Våfflor
(6069)
Budget
Ugnspannkaka
(561)
55 min
Kärleksmums
(10907)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(777)
45 min
Sockerkaka
(6240)
Budget
25 min
Kladdkakemuffins
(1702)
45 min
Smulpaj
(2006)
10 min
Äggröra
(362)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum