Rökt fisk med pepparrot

Rökt fisk med pepparrot

30 min Huvudrätt
Fisk i ugn tillsammans med god gräddsås med lök som passar väl till fiskens sälta. Lätt som en plätt till både lunch och middag!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rokt-fisk-med-pepparrot/

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Skiva löken och lägg den på fisken. Häll på grädde. Stek i mitten av ugnen 15-18 min.
  • Strö över pepparrot. och servera med kokt potatis.
Klart!

Laxen kan bytas ut mot annan fisksort.

Energi:

400 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Varmrökt lax
400 g
Gula lökar
2
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Pepparrot
2 msk
Potatis
600 g