Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rökt fisk med pepparrot
Budget
Rökt fisk med pepparrot
30 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Fisk i ugn tillsammans med god gräddsås med lök som passar väl till fiskens sälta. Lätt som en plätt till både lunch och middag!
Andra liknande recept
15 min
Crostini med rökt lax
(98)
10 min
Sås till rökt fisk
(19)
35 min
Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn
(12)
30 min
Potatissallad med rökt fisk
(39)
20 min
Äggwrap med rökt lax
(40)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Skiva löken och lägg den på fisken. Häll på grädde. Stek i mitten av ugnen 15-18 min.
Strö över pepparrot. och servera med kokt potatis.
Klart!
Tips:
Laxen kan bytas ut mot annan fisksort.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
400 kcal
Protein:
27 g
Kolhydrater:
29 g
Fett:
18 g
Ingredienser
Varmrökt lax
400 g
Gula lökar
2
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Pepparrot
2 msk
Potatis
600 g
Andra liknande recept
15 min
Crostini med rökt lax
(98)
10 min
Sås till rökt fisk
(19)
35 min
Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn
(12)
30 min
Potatissallad med rökt fisk
(39)
20 min
Äggwrap med rökt lax
(40)
30 min
Laxspett med rökt fläsk och tryffeldipp
(4)
20 min
Sallad med bönor och rökt makrill
(12)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(532)
5 min
Remouladsås
(113)
20 min
Tonfisksallad
(64)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum