Rostad blomkålssoppa

Rostad blomkålssoppa

30 min Huvudrätt
En stund i ugnen tar fram det bästa ur kålen och purjolöken. En dag i kylen gör att smakerna utvecklas och gör soppan till en perfekt matlåderätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-blomkalssoppa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ansa och skiva purjolöken, spara lite till garnering. Lägg den i långpannan. Skär blomkålen i bitar och lägg på purjolöken. Smält smör och ringla över. Salta.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 15 min tills allt fått fin färg.
  • Lägg över i en rymlig kastrull och häll på vatten och fond. Koka upp och låt koka ca 5 min. Häll på syrad grädde och mixa soppan slät.
  • Grovhacka mandeln och toppa soppan med den och lite purjolök vid servering.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Blomkål
900 g
Purjolök
1
2 msk
Vatten
7 dl
Konc grönsaksfond
2 msk
3 dl
Sötmandel
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm