Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Semmelpizza
Semmelpizza
30 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Är du ute efter en snabb och enkel variant på den klassiska semlan utan att kompromissa med smaken? Här är en kul semmelvariant som du enkelt får till med hjälp av färdig smördegsbotten.
Andra liknande recept
60+ min
Släta bullar
(281)
60+ min
Semlor
(567)
25 min
Mandelmassa
(152)
10 min
Mandelmassa till semlor
(50)
40 min
Semmelkladdkaka
(25)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Rosta mandelspån i en torr, varm panna tills gyllene. Ställ åt sidan.
Rulla ut smördegsbotten på en plåt med bakplåtspapper. Vispa mandelmassa, smör, äggula och vaniljsocker till en jämn smet och bred ut över smördegen.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills den fått gyllene färg. Ta ut, låt svalna och skär i 6 bitar.
Vispa grädden till toppingen och klicka eller spritsa ut den på smördegsbotten. Toppa med mandel, kardemumma och sikta över lite florsocker.
Klart!
Näringsvärden, per bit
Energi:
485 kcal
Protein:
7 g
Kolhydrater:
27 g
Fett:
40 g
Ingredienser
Kyld, rund smördeg á 230 g
1 förp
Mandelmassa, riven
150 g
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Topping:
Arla Ko® Vispgrädde
2 dl
Mandelspån
½ dl
Stötta kardemummakärnor
¾ tsk
Florsocker
Andra liknande recept
60+ min
Släta bullar
(281)
60+ min
Semlor
(567)
25 min
Mandelmassa
(152)
10 min
Mandelmassa till semlor
(50)
40 min
Semmelkladdkaka
(25)
60+ min
Semmelbullar
(26)
60+ min
Hetvägg
(52)
Budget
10 min
Semmelgröt
(4)
60+ min
Semmelwrap
(238)
60+ min
Semmeltårta
(0)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum