Skink- och äppelpaj

Skink- och äppelpaj

45 min Förrätt
Skinka och äpple ger fin smakbrytning i den här pajen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skink--och-appelpaj/

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg.
  • Tryck ut degen i små folieformar. Låt vila i kylen ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och kärna ur äpplet. Skär äpple och skinka i små tärningar.
  • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och ost.
  • Fördela äpple och skinka i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200° 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 min.

Ingredienser

Fyllning:
Äpple
1
Rökt skinka
100 g
Ägg
3
2 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl