S'mores med pepparkaka

S'mores med pepparkaka

60+ min Efterrätt
S´mores är grilllade marshmallows och choklad som man lägger mellan två kakor. Vi har gjort en julig variant av denna smarriga sötsak. En botten av pepparkakor fylld med chokladkräm och sedan massa marshmallowsfluff som vi bränner av med en gasbrännare. Gott och festligt till jul!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smores-med-pepparkaka/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Mixa kakorna till ett smulor och blanda med smör. Tryck ut till en pajbotten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diamater. Baka i mitten av ugnen ca 8 min. Låt svalna.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap, häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör till en jämn tryffelsmet.
  • Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 4 tim, gärna över natten.
  • Skeda marshmallowfluff över tryffeln. Bränn gärna av med en gasbrännare. Garnera med pepparkakor och frystorkade hallon.
Klart!

Har du en brännare hemma kan man bränna marshmallowfluffet innan servering.

Energi:

429 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Botten:
Pepparkaka
300 g
100 g
Mjölkchokladtryffel:
Mjölkchoklad
200 g
1½ dl
Ljus sirap
½ dl
50 g
Garnering:
Marshmallowfluff (ca. 2 dl)
1 burk
Pepparkakor
10
Frystorkade hallon