Sötpotatiscurry

Sötpotatiscurry

35 min Huvudrätt
Den här smaksprakande curryn går bra att laga ihop av de grönsaker och rotfrukter som du har hemma i kylen, perfekt rest-fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotpotatiscurry/

Gör så här

  • Koka linserna och riset, var för sig, enligt anvisning på förpackningarna.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Skala sötpotatisen. Skär sötpotatis och aubergine i tärningar.
  • Fräs lök, vitlök, sötpotatis och aubergine i smör-&rapsolja ca 3 min i en gryta. Rör ner currypasta och salt. Häll på vatten och låt koka ihop ca 10 min.
  • Rör ner yoghurten i grytan precis innan servering.
  • Toppa curryn med linserna, strö över mynta och pumpakärnor och servera med ris.
Klart!
Energi:

740 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 100 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Belugalinser
1 dl
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Sötpotatis
500 g
Aubergine
1
2 msk
Röd currypasta
2 msk
Salt
1½ tsk
Vatten
3 dl
2 dl
Hackad färsk mynta
½ dl
Rostade pumpakärnor
1 dl
Basmatiris
3 dl