Tarte på filodeg med spenat och kyckling

Tarte på filodeg med spenat och kyckling

1 tim Buffé Huvudrätt
En krispig och smakrik paj fylld med vitlöksstekt kyckling, zucchini, spenat och lagrad ost. Filodegstarte är enkelt att laga och otroligt festligt att bjuda på! Servera gärna denna filodegstarte med en grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tarte-pa-filodeg-med-spenat-och-kyckling/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Börja med fyllningen. Stek kycklingen i smör med pressad vitlök tills kycklingen fått fin färg. Salta och peppra.
  • Koka spenaten hastigt i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  • Tärna zucchini och strimla purjolöken. Stek zucchini i smör 4 min. Tillsätt purjolök och fräs ytterligare 4 min.
  • Ta från värmen och rör ner spenat, kyckling, kryddor, crème fraiche, ost och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  • Smält smöret. Pensla en pajform, ca 30 cm i diameter, med lite smör.
  • Lägg ett filoark på en bänkskiva, Pensla det försiktigt med smält smör, lägg ytterligare ett ark filo ovanpå den första, lätt roterade, pensla med smör igen. Upprepa processen så att de 5 bakverken bildar en femkantig stjärna.
  • Lägg över filodegen i pajformen. Lägg fyllningen i filodegen. Vik filodegens sidor runt kanten. Pensla kanterna med smör.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 33 g

Ingredienser

100 g
Filodeg
5 ark
Strimlat kycklingbröst
250 g
Vitlöksklyftor
2
Salt och svartpeppar
Spenat
500 g
Zucchini
½
Purjolök
½
Chili flakes
1 tsk
Flingsalt
1 tsk
Finhackad färsk timjan
½ kruka
2 dl
150 g
Ägg
4