Tarte tatin med lök och ost

Tarte tatin med lök och ost

60+ min Förrätt
En tarte tatin med gul lök som man bryner i smör och honung. Annorlunda och jättegod rätt som skärs i portionsbitar och serveras med en vit mögelost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tarte-tatin-med-lok-och-ost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Baka lökarna i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.
  • Höj värmen i ugnen till 200°.
  • Skala lökarna och dela dem på mitten. Bryn snittytan i smör och honung.
  • Ställ dem tätt med snittytan ner i en ugnssäker form. Kavla ut smördegsplattorna och täck lökarna med dem. Baka i mitten av ugnen 25-30 min.
  • Stjälp upp på en skärbräda och skär i tårtbitar.
  • Skär osten i bitar och servera till.
Klart!

Gör egen smördeg. Passar också att serveras med Castello® Golden.

Ingredienser

300 g
Gul lök
500 g
30 g
Flytande honung
2 msk
Smördegsplattor
2