Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vietnamesiska vårrullar med räkor
Vietnamesiska vårrullar med räkor
40 min
Buffé
•
Se kommentarer
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Andra liknande recept
Budget
35 min
Stekt ris
(84)
30 min
Kycklingwok
(84)
Budget
60+ min
Naanbröd
(93)
25 min
Pad thai
(304)
60+ min
Yakiniku
(108)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vårrullar:
Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj kallt och låt rinna av.
Skala moroten. Skölj purjolöken. Strimla morot, purjolök och gurka.
Blötlägg rispappersarken ett i taget ca 1 min och lägg på en skärbräda.
Lägg på glasnudlar, grönsaker, purjolök, räkor och koriander. Rulla ihop till tajta rullar och ställ kallt.
Såser:
Blanda smetana med soja.
Kärna ur och hacka chilin. Pressa vitlöksklyftan.
Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.
Servera vårrullarna med såserna.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
95 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
13 g
Fett:
4 g
Ingredienser
Glasnudlar
50 g
Rispapper
12 ark
Morot
1
Purjolök
½
Gurka
½
Skalade räkor
100 g
Hackad färsk koriander
2 msk
Såser:
Arla Köket® Smetana
1 dl
Kinesisk soja
1 msk
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
1
Strösocker
2 msk
Fisksås
½ dl
Lime
pressad saft från 2
Andra liknande recept
Budget
35 min
Stekt ris
(84)
30 min
Kycklingwok
(84)
Budget
60+ min
Naanbröd
(93)
25 min
Pad thai
(304)
60+ min
Yakiniku
(108)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(723)
60+ min
Asiatisk biffsallad
(12)
Budget
30 min
Nudelsallad
(11)
45 min
Teriyakikyckling
(57)
30 min
Biff med bambuskott
(30)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum