Dipp på avokado med sötpotatischips
15 min
Buffé
•
&format=webp)
En riktigt god och fräsch avokadodipp - serverad med nyfriterade sötpotatischips är det ett perfekt sätt att inleda fredagskvällen med.
Ingredienser
Avokado
|
1 |
---|---|
2 dl | |
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
Hackad färsk koriander
|
2 msk |
Pressad limesaft
|
2 msk |
Salt
|
2 krm |
Ev chili flakes
|
Sötpotatischips:
Sötpotatis
|
1 |
---|---|
Matolja, till fritering
|
2 dl |
Flingsalt
|
Gör så här
Sötpotatischips:
Avokadodipp:
Markera receptet som tillagat
Persiljan kan ersättas med basilika.
Näringsvärden, per port
Energi:
590 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,6 g |
Protein: | 2,2 % | 3,2 g |
Fett: | 86,7 % | 57,8 g |
Kolhydrater: | 11,1 % | 16,1 g |

