Turkisk pastasallad
30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En härlig pastasallad där risoni ersätter arpa sehriye, pastagrynen som är så populära i turkiska sallader och soppor. Vacker och extra god med röda kärnor från granatäpple.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Risoni, gärna fullkorn
|
2 dl |
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
1 tsk |
Olivolja
|
1 msk |
Gurka
|
1 |
200 g | |
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Granatäpple
|
kärnor från ½ |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
369 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,8 g |
Protein: | 16 % | 14,5 g |
Fett: | 44,3 % | 18,5 g |
Kolhydrater: | 39,7 % | 36,1 g |

