Färsbiffar med pinjenötter

Färsbiffar med pinjenötter

30 min Huvudrätt
Köttfärsbiffar i utvalt gott sällskap med pinjenötter och läcker getoströra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/farsbiffar-med-pinjenotter/

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma jämna biffar.
  • Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Mosa osten och blanda med matyoghurten.
Klart!

Det går lika bra med lammfärs till biffarna. Biffarna går att frysa!

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Vitlöksklyfta
1
Pinjenötter
50 g
Äggula
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1½ dl
Röra:
Falbygdens® getost
100 g
2 dl