Rabarbertårta

Rabarbertårta

Mellanmål Efterrätt
Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbertarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
  • Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjöl. Lägg dem på smeten.
  • Grovriv mandelmassan och strö över.
  • Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.
Klart!

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Rabarber
100 g
Potatismjöl
1 tsk
Mandelmassa
100 g
Florsocker