Knäckbräck

Knäckbräck

Koka knäcken extra länge så blir den hård och går att bryta. Inget spill med knäckformar.

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Rostade cashewnötter
2 dl
Hasselnötter
1 dl
Valnötter
1 dl
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta. Koka utan lock, rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar 130° eller när smeten håller kulprovet.
  • Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten. Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper. Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Förvara i kyl.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 25 min i en vid gryta eller ca 35 min i en gryta med mindre botten.
Lägg till recept till tillagad
Knäckbräck
Video Bästa knäcktipsen

Vår provkökskock Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/knackbrack/