Rucolapaj med tomater

Rucolapaj med tomater

Buffé Huvudrätt
Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ruccolapaj-med-tomater/

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Salta och peppra.
  • Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Vitlöksklyftor
3
Rucola
150 g
Soltorkade tomater
100 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Ägg
2
1 dl