Grillad fisk med mangoröra och limesås

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillad fisk med mangoröra och limesås

Friska fruktsmaker i fin kombination till grillad fisk.

Ingredienser

Rödingfiléer
600 g
2 msk
Vitlöksklyfta, finriven
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Mogen mango
1
Strimlad purjolök
2 msk
Färsk röd chili, hackad
½
2 dl
Lime, finrivet skal och pressad saft
1

Gör så här

  • Blanda smör, vitlök, salt och peppar. Pensla det över fisken.
  • Skala och kärna ur mangon. Grovhacka den och blanda med purjolök och chili.
  • Värm crème fraiche och smaksätt med limeskal, limesaft och salt.
  • Lägg rödingen i ett grillhalster eller direkt på grillgallret. Grilla först på skinnsidan tills man ser att fiskköttet börjar bli klart, vänd och grilla en kort stund på köttsidan.
  • Servera rödingen med mangoröran och limesåsen.
Markera receptet som tillagat

Den hackade chilin kan ersättas med sambal oelek

Näringsvärden, per port

Energi:

486 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 26,7 % 31,9 g
Fett: 63 % 34,6 g
Kolhydrater: 10,3 % 12,3 g
https://www.arla.se/recept/grillad-fisk-med-mangorora-och-limesas/