Julköttbullar med kryddpeppar

Julköttbullar med kryddpeppar

20 min Buffé Huvudrätt
Vad är väl ett julbord utan små saftiga köttbullar smaksatta med julens smaker. Ljuvliga dofter sprider sig i köket när dessa köttbullar tillagas. Förbered gärna i god tid och stoppa i frysen. Sen är det bara att tina och steka upp köttbullarna i rikligt med smör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/julkottbullar-med-kryddpeppar/

Gör så här

  • Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
  • Blanda färsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  • Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
  • Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
  • Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
Klart!

Variera smaksättningen på julköttbullarna med 1½ msk skånsk senap eller ½ msk honung.

Energi:

45 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Blandfärs
500 g
Ströbröd
¾ dl
1½ dl
Riven gul lök
1 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Malen kryddpeppar
1 krm