Chiligryta

Chiligryta

30 min Huvudrätt
En riktigt lättlagad, het och god chili, precis som den ska smaka. Servera den i tortillabröd eller med ris och toppa med sval gräddfil och lagrad ost. En syrlig rödkålssallad med lime passar även bra att servera till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chiligryta/

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra. Skala och strimla lök och vitlök. Skiva chilin tunt.
  • Fräs lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg över i en gryta.
  • Bryn köttet i omgångar. Lägg över det i grytan. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Blanda väl.
  • Häll på vatten och smulad buljong. Sjud ca 5 min.
  • Servera chiligrytan med tortillabröd eller ris, gräddfil, riven ost, rödlök och koriander.
Klart!
Energi:

684 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Salt
1 tsk
Nymald svartpeppar
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Röd chili
1
Rökt paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 dl
Köttbuljong
½ tärning
Till servering:
Tortillabröd eller ris
3 dl
150 g
Finhackad rödlök
1
Färsk koriander