Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
40 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
•

Kikärtsbiffar med morotstzatziki är en kombination som både mättar och känns fräsch. De smakrika biffarna får sällskap av en krämigtzatziki gjord på morot och yoghurt. Med bulgur, tomater, spenat och vitost blir det en hel måltid som passar lika bra till middag som i matlådan nästa dag.
Ingredienser
230 g avrunnen vikt kikärter
|
380 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Ägg
|
1 |
Majsstärkelse
|
3 msk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Grovhackad färsk persilja
|
½ kruka |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
2 msk |
Morotstsatsiki:
2 dl | |
Morot
|
100 g |
Färsk persilja
|
½ kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Bulgursallad:
Bulgur
|
3½ dl |
---|---|
Cocktailtomater
|
250 g |
Babyspenat
|
65 g |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
150 g | |
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Gör så här
Morotstzatziki:
Bulgursallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
621 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 16,9 g |
Protein: | 17,7 % | 27 g |
Fett: | 34 % | 23,9 g |
Kolhydrater: | 48,3 % | 73,9 g |

