Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

40 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Kikärtsbiffar med morotstzatziki är en kombination som både mättar och känns fräsch. De smakrika biffarna får sällskap av en krämigtzatziki gjord på morot och yoghurt. Med bulgur, tomater, spenat och vitost blir det en hel måltid som passar lika bra till middag som i matlådan nästa dag.

Ingredienser

230 g avrunnen vikt kikärter
380 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Majsstärkelse
3 msk
Malen spiskummin
2 tsk
Grovhackad färsk persilja
½ kruka
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
2 msk

Morotstsatsiki:

2 dl
Morot
100 g
Färsk persilja
½ kruka
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Bulgursallad:

Bulgur
3½ dl
Cocktailtomater
250 g
Babyspenat
65 g
Citron, finrivet skal och saft
1
150 g
Granatäppelkärnor
1 dl

Gör så här

  • Skölj kikärtor och låt rinna av. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken. Lägg i en matberedare.
  • Tillsätt ägg, majsstärkelse, spiskummin, grovhackad persilja, salt och svartpeppar. Mixa till en slät smet.
  • Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Klicka ut 8 biffar i stekpannan. Platta till dem något med en stekspade. Stek på medelvärme ca 5 min per sida.

Morotstzatziki:

  • Skala och grovriv morötterna. Skala och finriv vitlöken. Lägg i en skål och blanda ner yoghurt, salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt fram till servering.

Bulgursallad:

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Halvera tomaterna och smula vitosten. Blanda bulgur med tomat, vitost, spenat och citron. Toppa med granatäpple.
  • Servera nystekta kikärtsbiffar med morotsatsiki och bulgursallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

621 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 16,9 g
Protein: 17,7 % 27 g
Fett: 34 % 23,9 g
Kolhydrater: 48,3 % 73,9 g
https://www.arla.se/recept/kikartsbiffar-med-morotstsatsiki/