Jordgubbssallad med basilika och mynta

20 min Efterrätt
Jordgubbssallad med basilika och mynta

Prova att marinera färska jordgubbar i apelsin, mynta och basilika. Som en dröm!

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Rårörsocker
½ dl
Apelsin
rivet skal och pressad saft av 1
Hackad färsk mynta
½ dl
Hackad färsk basilika
2 msk

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Skär jordgubbarna i bitar. Blanda dem med socker, apelsinskal och saft i en skål.
  • Låt dra en stund och blanda ner mynta och basilika.
  • Servera jordgubbssalladen med lättvispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Rör ner 1 msk cointreau eller annan apelsinlikör i grädden.

Näringsvärden, per port

Energi:

296 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 3 % 2,2 g
Fett: 60,9 % 20,4 g
Kolhydrater: 36,1 % 26,3 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbssallad-med-basilika-och-mynta/