Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

30 min Huvudrätt
Härlig kycklingrätt med mild smak av bacon och salvia. Gott med gratinerade tomater med täcke av oliver och parmesanost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/salviafylld-kycklingfile-med-gratinerade-tomater/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med salvia, bacon och vitpeppar. Fäst ihop med tandpetare.
  • Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på medelvärme i ca 15 min.
  • Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form.
  • Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna.
  • Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg.
Klart!

4 kvistar färsk salvia kan bytas mot 2 tsk torkad salvia. Bacon kan bytas mot rökt skinka.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Färsk salvia
4 kvistar
Bacon
70 g
Vitpeppar
2 krm
1 msk
Olivolja
1 msk
Tomater
6
Oliver
100 g
50 g
Riven parmesanost
2 msk