Kycklingsaltimbocca med tomatsås

Kycklingsaltimbocca med tomatsås

30 min Huvudrätt
Ett av det lätta, italienska kökets flaggskepp. Ingredienserna går passande nog i rött och grönt. Pastan bjuder på det vita.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingsaltimbocca-med-tomatsas/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lägg ½ skiva skinka och 2 basilikablad på varje kycklinglårfilé. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
  • Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll på såsen.
  • Koka på svag värme under lock ca 10 min. Vänd kycklingen ett par gånger under tiden.
  • Dela tomaterna. Strö över tomater och resten av basilikan, hel eller strimlad. Servera med pastan.
Klart!
Energi:

550 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
600 g
Lufttorkad skinka
80 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
2½ dl
Körsbärstomater
125 g
Tagliatelle
300 g