Kyckling med citrongräs och nötter

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kyckling med citrongräs och nötter

Asiatisk kyckling i kokosmjölk kryddad med citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Vitlöksklyftor
3
Citrongräs
1
Fisksås
2 msk
Purjolök
1
Färsk röd chili
1
Lätt kokosmjölk
2½ dl
Strimlad thaibasilika
1 dl
Torrostade jordnötter
1 dl

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken.
  • Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås.
  • Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin.
  • Bryn kycklingen med marinad i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili.
  • Rör i kokosmjölk och låt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thaibasilika.
  • Servera grytan med kokt ris.
Markera receptet som tillagat

Thaibasilika kan bytas ut mot koriander.

Näringsvärden, per port

Energi:

296 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,1 g
Protein: 47,3 % 34,4 g
Fett: 43 % 14,4 g
Kolhydrater: 9,7 % 7,1 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-citrongras-och-notter/