Sweet chilifisk

30 min Huvudrätt
Sweet chilifisk

En fisk som sköter sig själv i ugnen medan riset kokar.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
½ dl
Hackad färsk persilja
1 dl
Citron
pressad saft av ½
Honung
1 msk
Sambal oelek
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt.
  • Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop smör-&rapsolja med lök, persilja, citron, honung och sambal oelek. Häll blandningen över fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
Markera receptet som tillagat

Vitlöken kan ersättas med gul lök (1/2 vitlöksklyfta = 1/2 gul lök)

Näringsvärden, per port

Energi:

235 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 50,2 % 29,1 g
Fett: 39,1 % 10,4 g
Kolhydrater: 10,7 % 6,2 g
https://www.arla.se/recept/sweet-chilifisk/