Tacopaj
1 tim 5 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•

En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
125 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
Nötfärs
|
500 g |
---|---|
1 msk | |
Taco kryddmix à ca 28 g
|
1 påse |
Vatten
|
1 dl |
2 dl | |
2 dl | |
Körsbärstomater
|
150 g |
Skivad inlagd jalapeño
|
1 dl |
1½ dl | |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Till servering:
Röd paprika
|
1 |
---|---|
Gurka
|
1 |
Isbergssallad
|
250 g |
3 dl | |
285 g avrunnen vikt majs
|
340 g |
Majschips eller tacochips
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.
Näringsvärden, per port
Energi:
710 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 16,3 % | 28,4 g |
Fett: | 59 % | 47,4 g |
Kolhydrater: | 24,7 % | 43,1 g |

