Tacopaj

1 tim 5 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Tacopaj

En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Paprikapulver
1 tsk
Vatten
2 msk

Fyllning:

Nötfärs
500 g
1 msk
Taco kryddmix à ca 28 g
1 påse
Vatten
1 dl
2 dl
2 dl
Körsbärstomater
150 g
Skivad inlagd jalapeño
1 dl
1½ dl
Paprikapulver
1 tsk

Till servering:

Röd paprika
1
Gurka
1
Isbergssallad
250 g
3 dl
285 g avrunnen vikt majs
340 g
Majschips eller tacochips

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
  • Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna. Låt jalapeño rinna av.
  • Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraicheblandningen. Täck med tomathalvor och jalapeño, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
  • Skölj paprikan och gurkan och skär i bitar. Strimla isbergssalladen. Servera tacopaj med grönsaker, gräddfil, majs och tacochips.
Markera receptet som tillagat

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.

Näringsvärden, per port

Energi:

710 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,1 g
Protein: 16,3 % 28,4 g
Fett: 59 % 47,4 g
Kolhydrater: 24,7 % 43,1 g
https://www.arla.se/recept/tacopaj/