Bönor i vinägrett

30 min Buffé Förrätt
Bönor i vinägrett

Tre sorters bönor i underbar vinägrett. När du marinerar rödlöken lockas både fin färg och smak fram.

Ingredienser

Skärbönor
100 g
Vaxbönor
100 g
Färsk haricots verts
100 g

Rödlöksvinägrett:

Rödlök
1
Rödvinsvinäger
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Olivolja
4 msk
Salt och peppar
Vattenkrasse
1 dl

Gör så här

  • Dela skärbönorna i mindre bitar. Koka bönorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten.
  • Skala och skiva löken tunt, blanda med rödvinsvinäger och låt dra 10 min.
  • Rör ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med bönorna. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp på fat och garnera med vattenkrasse.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

152 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 5,9 % 2,2 g
Fett: 77,3 % 13,3 g
Kolhydrater: 16,8 % 6,3 g
https://www.arla.se/recept/bonor-i-vinagrett/