Spenatvåfflor med lax

Spenatvåfflor med lax

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Gröna våfflor som passar till en sallad eller som festligt tilltugg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatvafflor-med-lax/

Gör så här

  • Tina spenaten och pressa ur vätskan. Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk och ägg till en slät smet. Blanda i spenat och smör.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör.
  • Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Blanda crème fraiche med pepparrot, äppelmos och salt.
  • Servera våfflorna med lax, crème fraiche och dill.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Hackad fryst spenat
150 g
100 g
Dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
4½ dl
Ägg
2
Fyllning:
Rökt lax
8 skivor
2 dl
Riven pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm
Färsk dill
1 kruka