Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

60+ min Efterrätt
Skäm bort dina kära med en vacker kombination av syrliga bär och söt, len kräm.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloncocktail-med-vaniljkram-och-passionsfrukt/

Gör så här

  • Blanda hallon och socker. Värm i en kastrull på svag värme eller i mikro ca 2 min tills hallonen har tinat och sockret smält.
  • Häll upp i 4 glas och låt stå i frys eller kyl ca ½ tim.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång, frön och citronskal. Låt dra ca 10 min.
  • Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker.
  • Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Rör ner smöret. Låt vaniljkrämen svalna något.
  • Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Fördela krämen på hallonen och låt stå i kyl ca ½ tim.
  • Toppa med passionsfrukten vid servering.
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Frysta hallon
250 g
Strösocker
½ dl
Vaniljkräm:
Vaniljstång
1
Citron
rivet skal av ½
2 dl
Äggulor
4
Majsstärkelse
1 msk
Strösocker
½ dl
20 g
Passionsfrukter
2