Vit chokladfondant med passionssås

Vit chokladfondant med passionssås

1 tim Efterrätt
Vit chokladfondant med härligt krämig kärna i gudomlig kombination med frisk sås av yoghurt och passionsfrukt. För en mer vuxen chokladfondant, blanda i en skvätt rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vit-chokladfondant-med-passionssas/

Gör så här

  • Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Smaksätt ev med rom.
  • Fördela blandningen i smorda och mjölade portionsformar. Grädda i mitten av ugnen 9–10 min. Stjälp upp på assietter och servera med såsen.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Vit choklad
100 g
50 g
Vetemjöl
2 msk
Bakpulver
1 krm
Salt
1 krm
Ägg
2
Mörk rom
ev 1 msk
Passionssås:
Passionsfrukter
4
1 dl