Zucchinipizza

Zucchinipizza

55 min Huvudrätt
Ljuvliga pizzor med zucchini, lök, oliver och pinjenötter att njuta till vardags eller till fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/zucchinipizza/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skär löken i smala klyftor och zucchinin i skivor. Fräs det lätt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och oregano.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  • Bred på tomatsåsen. Strö över 2/3 av osten. Lägg på zucchini, lök och oliver. Strö över resten av osten.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 min. Strö över pinjenötterna och lite oregano.
Klart!
Energi:

915 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 82 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl
Fyllning:
Tomatsås
4 dl
Gula lökar gärna färska
2
Zucchini
400 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
300 g
Svarta oliver
1 dl
Pinjenötter
25 g