Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

1 tim Huvudrätt
Lättlagat och krogtrendigt! Den perfekta bjudmaten då du inte vill spendera så lång tid i köket!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-sidflask-med-lingongraddfilssas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär svålen på fläsket i rutor. Lägg det med svålen ner i en smord, ugnssäker form.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena.
  • Rör ihop såsen.
  • Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt.
  • Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30 min.
  • Skär fläsket i 4 bitar. Servera med såsen och potatispuré.
Klart!
Energi:

745 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 67 g

Ingredienser

Rimmat sidfläsk
600 g
2 msk
Gula lökar
2
Äpplen
2
Svartpeppar
1 krm
Sås:
2 dl
Rårörda lingon
½ dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Salt
1 krm