Formfranska

Formfranska

60+ min Mellanmål Frukost
Baka ditt eget bröd att rosta - gott och enkelt. Bara att skiva, frysa in och ta fram på morgonen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/formfranska/

Gör så här

  • Värm mjölk och smör-&rapsolja i en kastrull till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och övriga ingredienser. Arbeta degen smidig ca 10 min.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Dela degen i två bitar och knåda ut dem till längder. Lägg dem i smorda avlånga formar, ca 1 ½ liter.
  • Låt jäsa 20 min under bakduk.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Pensla bröden med äggvita och strö över vallmofrön. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 30–35 min.
  • Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

1615 kcal

Protein: 63 g
Kolhydrater: 262 g
Fett: 34 g

Ingredienser

5 dl
½ dl
Jäst
50 g
Honung
1 msk
Havrekli
3 dl
Salt
1½ tsk
Vetemjöl special
10 dl
Till pensling:
Äggvita
1
Blå vallmofrön
2 msk