Bakad potatis med räkröra
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Bakad potatis i ugn med en god röra på räkor och rökt lax. Färdig crème fraiche med smak av dill, vinäger och svartpeppar gör det till en snabb variant av skagenröra.
Ingredienser
|
Bakpotatisar
|
4 |
|---|
Räkröra:
|
Skalade räkor
|
250 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
2 krm |
|
Vit balsamvinäger
|
1 tsk |
|
Kallrökt lax
|
100 g |
|
Blandad grönsallad
|
1 liter |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
451 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,3 g |
| Protein: | 20,2 % | 22,4 g |
| Fett: | 39 % | 19,9 g |
| Kolhydrater: | 40,8 % | 45,4 g |