Dumplings med kyckling

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Dumplings med kyckling

Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.

Ingredienser

Fyllning:

Salladslökar
5
Vitlöksklyfta
1
Kycklingfärs
400 g
2 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Salt
1 tsk
Wontondeg
1 förp

Dipsås:

Färsk röd chili
½
Konc äppeljuice
2 msk
Japansk soja
2 msk

Till servering:

Jasminris

Gör så här

  • Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen.
  • Skiva salladslöken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen.
  • Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten.
  • Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
  • Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan.
  • Servera dumplings med dipsås och kokt ris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

341 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 33 % 27,7 g
Fett: 25,7 % 9,9 g
Kolhydrater: 41,3 % 34,7 g

Serveringsförslag:

Dumplingdeg
1 tim
Dumplingdeg
(73)
https://www.arla.se/recept/dumplings-med-kyckling/