Macarons med pepparkakskräm

Macarons med pepparkakskräm

60+ min
Goda macarons eller makroner med ljuvligt kryddad smörkräm. Macarons är lite pyssligt att baka men väl värda mödan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/macarons-med-pepparkakskram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda.
  • Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalade mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Pepparkakskrydda
2 tsk
Äggula
1