Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Huvudrätt
Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-rostade-rotfrukter/

Gör så här

Rostade rotfrukter:
  • Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
  • Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Blanda med timjan strax innan servering.
Kycklinggryta:
  • Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kycklinggryta:
Kycklingbröstfilé
500 g
Skogschampinjoner
200 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
3 dl
Vatten
½ dl
Kycklingfond
1 msk
Hackad färsk timjan
1 msk
Rostade rotfrukter:
Morot
400 g
Palsternacka
400 g
Rotselleri
200 g
Rödlökar
2
Hackade vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk timjan
¾ dl