Ugnsrostad kyckling och rotfrukter

Ugnsrostad kyckling och rotfrukter

60+ min Huvudrätt
Lättlagad kyckling i ugn med rotsakerna direkt i formen. En perfekt maträtt som nästan sköter sig själv. Servera med en klick crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsrostad-kyckling-och-rotfrukter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela eller krossa vitlöken. Skiva halva citronen och riv skalet av den andra halvan. Hacka hälften av timjanen.
  • Fyll kycklingen med citronskivorna, vitlök och de hela timjankvistarna. Lägg kycklingen i en stor ugnssäker form eller långpanna.
  • Salta och krydda den med peppar, hackad timjan och citronskal. Rosta kycklingen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  • Sänk temperaturen till 200°.
  • Lägg rotfrukterna runt kycklingen. Ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och peppar. Fortsätt tillaga ca 40 min.
  • Servera med crème fraiche, varm eller kall.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Hel kyckling
1
Hel vitlök
1
Citron
1
Färsk timjan
1 kruka
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot
1 kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm