Entrecote med ancho-rub

Entrecote med ancho-rub

30 min Huvudrätt
Ljuvlig entrecote som gnids in med en torr kryddblandning med mild, lite rökig anchochili som ger köttet extra smak. Grilla sedan köttet och bjud med goda grönsaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/entrecote-med-ancho-rub/

Gör så här

  • Börja med barbecuesåsen. Fräs vitlöken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka den ca 3 min.
  • Blanda kryddorna till ruben och gnid in köttet med den. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida.
  • Lägg köttet vid sidan av glödbädden och låt det grilla ytterligare ca 5 min.
  • Dela eller skiva köttet, strö över flingsalt och servera med grillade grönsaker och barbecuesås.
Klart!

Gör en stor ancho-rub som räcker hela sommaren.

Energi:

250 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Entrecote 2 skivor
600 g
Flingsalt
1 tsk
Barbecuesås:
Hackade vitlöksklyftor
2
1 msk
Tomatketchup
1 dl
Farinsocker
1 msk
Vinäger
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Ancho-rub:
Starkt paprikapulver
2 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Farinsocker
½ tsk
Salt
1½ tsk
Ancho chili
1 msk