Entrecote med ancho-rub
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ljuvlig entrecote som gnids in med en torr kryddblandning med mild, lite rökig anchochili som ger köttet extra smak. Grilla sedan köttet och bjud med goda grönsaker.
Ingredienser
|
Entrecote 2 skivor
|
600 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Barbecuesås:
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Tomatketchup
|
1 dl |
|
Farinsocker
|
1 msk |
|
Vinäger
|
2 msk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Malen spiskummin
|
½ tsk |
Ancho-rub:
|
Starkt paprikapulver
|
2 tsk |
|---|---|
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Farinsocker
|
½ tsk |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Ancho chili
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gör en stor ancho-rub som räcker hela sommaren.
Näringsvärden, per port
Energi:
284 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 47,8 % | 33,4 g |
| Fett: | 39,2 % | 12,6 g |
| Kolhydrater: | 13 % | 9,1 g |