Crème brulée med rårörda jorgubbar

Crème brulée med rårörda jorgubbar

60+ min Efterrätt
Denna crème brulée behöver inte kokas utan får istället stå till sig några timmar i kylen. Servera med fräscha, goda jordgubbar. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  • Vispa ihop alla ingredienser utom råsockret i en bunke. Låt stå övertäckt i kyl minst 1 tim men helst över natten.
  • Sätt ugnen på 100°.
  • Sila blandningen och häll den i portionsformar. Baka i mitten av ugnen 50–60 min tills de stannar. Låt kallna.
  • Sätt ugnen på grill.
  • Strö råsocker på bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka 1 min eller bränn av med brännare.
Klart!
Energi:

359 kcal

Fiber: 0 g
Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Vaniljstång
½
3 dl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Äggulor
4
Rårörsocker
3 msk
Till servering:
Rårörda jordgubbar