Crème brulée med rårörda jorgubbar
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Efterrätt
•
Denna crème brulée behöver inte kokas utan får istället stå till sig några timmar i kylen. Servera med fräscha, goda jordgubbar. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Ingredienser
|
Vaniljstång
|
½ |
|---|---|
| 3 dl | |
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Äggulor
|
4 |
|
Rårörsocker
|
3 msk |
Till servering:
|
Rårörda jordgubbar
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
300 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 4,5 % | 3,3 g |
| Fett: | 69,1 % | 23,4 g |
| Kolhydrater: | 26,4 % | 19,5 g |