Chokladfondant

Chokladfondant

30 min Efterrätt
En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Andreas Hedlund
Andreas Hedlund Årets kock 2002
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/chokladfondant/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.
  • Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  • Stjälp upp på assietter och servera dem varma med körsbärssylt och lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Mörk choklad
75 g
75 g
Strösocker
½ dl
Ägg
2
Äggula
1
Vetemjöl
2 msk
Till servering:
2 dl