Sockerbullar

Sockerbullar

60+ min Mellanmål Efterrätt
Sockerbullar penslas med smält smör och vänds i strösocker. Bullarna är härligt luftiga och goda med ett glas kall mjölk. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sockerbullar/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Lägg jäst, smör, ägg, socker, salt och kardemumma i en bunke och rör till en jämn smet.
  • Rör i mjölken och hälften av mjölet blandat med hjorthornssalt. Tillsätt resten av mjölet, arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 20 runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Platta till dem något och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.
  • Smält smöret och pensla bullarna. Vänd dem i socker.
Klart!

Ingredienser

3 dl
Jäst för söta degar
50 g
150 g
Ägg
1
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Vetemjöl
12 dl
Hjorthornssalt
2 krm
25 g
Strösocker
1 dl