Brunsås

Brunsås

15 min
Brunsås är den mest populära gräddsåsen till köttbullar och söndagsstek. Såsen blir ännu godare med lite sötma från en klick gelé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brunsas/

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet.
  • Tillsätt vatten och fond lite i taget under omrörning. Koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min.
  • Tillsätt grädde och koka upp.
  • Smaka upp brunsåsen med soja, peppar och gelé , äppelmos eller lingonsylt.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 45 g

Ingredienser

2 msk
Vetemjöl
2 msk
Vatten
3 dl
Oxfond
2 msk
1 dl
Kinesisk soja
3 tsk
Nymalen svartpeppar
Gelé, äppelmos eller lingonsylt
1 msk